Speksteen is een prachtig soort steen om mooie beelden van te maken. Mijn eerste stuk speksteen kreeg ik van een buurvrouw. Ik had er heel veel zin in en had dan ook het nodige gereedschap hiervoor gekocht. Ik begon te vijlen en zag al snel iets verschijnen en ging daarop verder.

Ik vond het erg leuk maar kreeg wel problemen met mijn handen. Maar met pauze ertussen lukte dit nog wel. Het was heel spannend want na dit vijlen en schuren kwam er echt iets moois uit. Maar alles was nu nog ruw en mat. Dus moest er met schuurpapier en water heel glad geschuurd worden. De steen werd steeds gladder. Het voelde zo prettig aan en de steen werd ook steeds dieper van kleur. Hier en daar een ader van een lichtgrijze kleur erdoorheen. Prachtig, wat een ervaring!

ozio_gallery_nano

Met een speciaal middeltje ging ik als laatste keer nog over de steen heen en het beeldje was klaar.

Later volgden meer stenen waaruit ik mooie beeldjes heb gemaakt. Helaas kwam er aan deze hobby een einde omdat mijn handen dit niet meer toelieten. Jaren heb ik dus niets meer van speksteen gemaakt, maar in mijn hart hoop ik ooit nog eens iets te kunnen maken.
Misschien met wat aangepast gereedschap, want voor de rest was het een boeiende bezigheid.