Keramiek is fantastisch! Het werken met klei is een fijne bezigheid. Iedere keer is het weer een verrassing wat er uit een kleibroodje komt.

In het begin moest ik nog veel leren. Ik begon met een duimpotje en later maakte ik vaasjes en schalen. Gevelstenen waren ook leuk om te maken. Maar figuratief werken vind ik toch wel het fijnste. Het maken van een lijf is zo heerlijk. Ik doe het liefste alles uit mijn hoofd. Soms heb ik even een ideetje nodig maar werk het dan later met mijn eigen gevoel verder uit. Ik vind lichamen heel boeiend en helemaal als zij uit de klei getoverd worden. Ineens zie ik dingen en ga daar op door.

ozio_gallery_nano

Ik ben meestal heel dicht met mijn gevoel bij hetgeen waarmee ik bezig ben en kan soms ver in gedachten zijn. Het menselijk lichaam inspireert mij. Ik boetseer lichamen los, maar soms ook meerderen bij elkaar of zelfs in elkaar verweven.
Mijn beelden stralen veelal genegenheid uit. Vredig en liefdevol. Warmte en het samenzijn. Het gaat vanzelf. Het voelt goed.

Ook het glazuren bij schalen of potjes is leuk om te doen maar de beelden bewerken met acrylverf vind ik ook heel prettig. Vele beelden zijn dan ook met acrylverf in een brons techniek geverfd. Het zijn bijna net echte bronzen beelden. Natuurlijk is het geen brons maar het is een mooi effect.

Ik hoop nog vele mooie dingen te mogen maken.