De eerste twee boeken van Flora Rijpkema

Het schrijven van boeken behoort tot mijn meest recente activiteiten.
Wat ooit begon met het maken van aantekeningen, het uitwerken tot een verhaal, is uitgegroeid tot het schrijven van boeken, waardoor ik mijn verhaal ook met anderen kan delen en hen er wellicht een dienst mee kan bewijzen.

Tot nu toe zijn er twee boeken uitgegeven via uitgeverij Boekenbent.

flora met boeken 1Beide boeken heb ik voorzien van bijpassende illustraties, waardoor een nog beter beeld kan worden verkregen van datgene wat ik schrijf.

Een andere moeder

Samenvatting:
In dit boekje beschrijf ik hoe mijn moeder het verlies van haar mijn vader verwerkte. Vanaf dit moment ging mijn moeder langzamerhand achteruit.
Zij ging uiteindelijk dementeren. Verder beschrijf ik, hoe ik toen met mijn moeder omging en in welke mate ik haar begreep.
Op een gegeven moment accepteerde ik, dat zij uiteindelijk dementerend werd na het grote verlies van haar geliefde man.

Een fragment uit het boek "Een Andere Moeder":
Moeder leefde met haar gedachten soms in de tijd van twintig jaar geleden. Ze begreep niet dat alles veel duurder was geworden. Maar goed, ze had toch genoten van haar wandelingetje over de markt. Soms waren er ook gesprekken met mijn moeder die niet zo goed verliepen. Want soms corrigeerden wij haar als zij iets verkeerds zei en dan had zij door dat er iets mis was. En dat vrat merkbaar aan haar. Ook daarmee moesten wij dus rekening gaan houden en sindsdien probeerden wij haar op een andere manier iets te zeggen. Uiteraard viel dat niet altijd mee. Een poosje later belde moeder mij op. Ze had een heldere periode en juist daardoor was zij totaal over haar toeren geraakt. Op de eerste plaats wist ze hoe ze ons moest bellen. Op de tweede plaats had ze een moment het gevoel gekregen dat er iets niet meer klopte en dat zij dingen deed die niet goed waren. Zij was zich ervan bewust geworden hoe erg ze achteruit ging. En dat deed haar vreselijk veel pijn! Ze zei verdrietig: "Ik geloof dat ik nu echt gek ga worden. Ik vergeet zoveel en doe zulke stomme dingen. Echt, ik kan er niet meer tegen en spring straks uit het raam!" Ik probeerde haar tot rust te laten komen maar dat ging niet. Zij was zo van de kaart dat ik meteen het bejaardenhuis belde en doorgaf, wat was gebeurd. Ik zei dat moeder in de war was. Dat wisten de zusters natuurlijk al, maar ze kwamen toch direct naar haar toe! Moeder kreeg een kalmeringsmiddel toegediend. Dit was al een paar keer voorgekomen en ik vond dat behoorlijk eng! Mijn moeder ging nu in haar heldere momenten beseffen dat zij geestelijk erg achteruit ging. En dit kon zij niet verwerken!

U kunt het boekje "Een Andere Moeder" hier bestellen voor € 13,25 (excl. verzendkosten)

ozio_gallery_nano

Sem en zijn knuffels in het speelparadijs

Samenvatting:
Sem neemt zijn knuffelvriendjes mee uit naar het speelparadijs "De Holle Bolle Boom" in Tuitjenhorn. De knuffels Fritsie, Boris en Kollekol hebben veel plezier. Ze klimmen op touwladders, glijden van een grote glijbaan, springen op het grote springkussen en rijden met auto's en tractoren.
Ze bouwen een eigen huisje, klimmen over van alles heen en lopen door gangen met zachte gekleurde matten: dus vallen doet geen pijn.
Het is hier ontzettend leuk!
Tot slot eten en drinken ze nog wat lekkers. Alle plezier en belevenissen zijn in het boekje beschreven.

U kunt het boekje hier bestellen voor € 15,= (excl. verzendkosten).

Hieronder een videoverslag van de uitreiking van het eerste exemplaar van dit boekje.