Schilderen met aquarelverf is een geheel andere manier van werken dan met olieverf. Het was dan ook een vreemde gewaarwording om voor het eerst daarmee te werken.
Het is een dun en waterig gebeuren en de verf gaat soms zijn eigen weg. Het is een nieuw leerproces en door oefening ben ik erachter gekomen, dat dit ook heel fijn is om te doen.

ozio_gallery_nano

Ik vond dit aanvankelijk wel moeilijker dan olieverf. Ik heb dan ook vele vellen eerst uitgeprobeerd en ik ben gewoon maar gaan spelen met de verf en vooral oefenen hoe je kleuren kunt mengen en zien hoe er onverwachtse mooie dingen ontstaan.

Er wordt echt getoverd met kleuren op papier. Ik kreeg de smaak te pakken en nog steeds schilder ik veel plaatjes of foto's na. Portretten, stillevens en landschappen kwamen te voorschijn. Hierbij horen ook de fantasie-aquarellen.

Fantasie Aquarellen zijn ook aquarellen, maar dan geheel van mijzelf. Dus vanuit mijn eigen ik. Jaren lang heb ik gewacht op dit moment. Ik wilde graag iets van mijzelf naar buiten laten komen maar het wilde maar niet lukken. Ineens was het moment daar en maakte met gebruik van "Aquapasto" deze serie aquarellen.

Deze aquarellen zijn zomaar ontstaan. Met een heerlijk rustig muziekje op de achtergrond en een gevoel van totale ontspanning werden de verfstreken op het papier gezet. Soms met mijn gedachten wat dromerig en wegzakkend gaf ik mij geheel over aan wat mijn hart mij ingaf. Het leek alsof ik er soms niet bewust bij was. Het was een bijzondere ervaring tijdens het schilderen van deze fantasie schilderijen. Een heel apart gevoel wat erbij kwam kijken.
Maar één ding is zeker: dit komt helemaal vanuit mijzelf en dat was ooit mijn wens!

Ik hoop dat ik nog vaker van dit soort schilderijen mag maken. Het enige wat hier voor nodig is, is inspiratie en zeker de ontspanning.

Aquarellen maken was een nieuwe manier van schilderen voor mij en heb er veel plezier in om dit te doen. Het staat nu even stil omdat ik wat andere hobby's om handen heb. Maar ik ben zeker van plan het aquarelleren weer eens op te pakken.