In het begin was acrylverf voor mij niet echt meteen een fijn soort verf. Ik moest er erg aan wennen. Het droogt sneller en is minder soepel dan olieverf. Maar toch wilde ik hier ook mee leren omgaan.

jvn01
jvn02
jvn03
jvn04
jvn05
jvn06
jvn07
jvn08
jvn09
jvn10
jvn11
jvn12
jvn13
jvn14
jvn15

Eind 2000 kreeg ik een vraag van mijn zoon en schoondochter om bij hun een schilderij op de muur te maken voor hun toekomstige baby. Zij hadden al een plaatje van Peter Rabbit uit een boek, dus wist ik wat er op de muur geschilderd moest worden.En daar gebeurde het dan. Het was een heerlijk gevoel om dit te schilderen voor ons toekomstige kleinkind. Het idee alleen al gaf mij veel warmte en plezier om dit te doen en een hele eer. Het lukte prima en toen het klaar was kreeg ik als dank een paar stralende ogen op mij gericht. Ik ben er nog steeds dolblij mee. En nu ziet het er nog mooi uit en geniet ons tweede kleinkind (kleindochter) er nog elke dag opnieuw van!

ozio_gallery_nano

De aanhouder wint. Mijn dochter wilde graag op een deur bij haar thuis een groot schilderij met dolfijnen hebben, dus dacht ik: "kom laat ik daar eens mee beginnen."

Eerst heb ik gespeeld met de verf; gewoon even kijken wat het met water doet en wat als ik het dik zou smeren op papier. Inmiddels heb ik een plaat hardboard gekocht en heb dit eerst ingesmeerd met "Gesso", zodat daarna het echte werk kon beginnen. Met een heerlijk rustgevend muziekje op de achtergrond voelde ik mij al één worden tijdens het schilderen van de dolfijnen, zee en rotsen op deze plaat hardboard. Ik voelde alsof ik zelf tussen de dolfijnen zwom.
Ik was intens bezig met dit te schilderen en alles uit mijn hoofd. Behalve de dolfijnen, daar had ik een plaatje voor nodig.

Het was een fijne belevenis om dit schilderij te maken en misschien ook omdat mijn dochter het zo fijn vond als ik dit ging maken voor haar. Een dolfijn heeft voor haar veel betekenis. Ik merkte dan ook steeds meer dat het schilderen met acrylverf me steeds beter af ging. En zag ook voordelen erin. Het heeft iets weg van olieverf wat structuur betreft maar het droogt dus sneller.